Online afspraak maken

Via onderstaande button kunt u eenvoudig uw afspraak online maken met uw huisarts.

Afspraak per telefoon

Bekijk de contactpagina voor het telefoonnummer per praktijk

Slot

Vd Weg / Lankman

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kunnen wij u thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Een huisbezoek kan telefonisch worden aangevraagd. Wij dringen er op aan om, wanneer het enigszins mogelijk is, wel naar de praktijk te komen en geen visite aan te vragen. In onze praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter dan thuis. Daarnaast is het rijden van visites een tijdrovende bezigheid en wordt de aanvraag om die reden ook eerst beoordeeld. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.

Consult via e-mail

Het e-mail consult is uitsluitend bedoeld voor uitslagen en eenvoudige vragen, NOOIT voor dringende vragen! Voordat u een vraag kunt stellen dient u eerst in te loggen. U krijgt binnen een werkweek antwoord.

Niet verschenen op uw afspraak, zonder opgave van reden of afmelding

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak heeft gemaakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Patiënten die zonder opgaaf van reden vaker wegblijven, duperen de praktijk en andere patiënten. Hiermee gaat onnodig spreekuur tijd verloren ten koste van andere patiënten, die ook graag een afspraak willen maken. 

Gezien het feit, dat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar te regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform landelijke richtlijnen (LHV, Landelijke Huisartsenvereniging) onderstaande regel in te voeren.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen:

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt/wilt laten gaan. Belt u in dat geval ruim van te voren (liefst 24 uur, maar minimaal 2 uur) naar de praktijk. Aan de telefoon kiest u keuze 4 voor assistente en daarna keuze 3 om uw afspraak af te zeggen. 

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt:

Patiënten die zonder opgaaf van reden voor de 2e keer opeenvolgend NIET verschijnen op een afspraak (ongeacht of dat is bij de huisarts, praktijkondersteuner of bij de doktersassistente) zullen hiervoor zelf een rekening krijgen van € 25,00 en in geval van een dubbele afspraak € 50,00. Deze rekening wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar en dient u zelf te betalen.

Spoed tijdens werkdagen, binnen openingstijden

Voor levensbedreigende situaties op alle werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur kunt u direct naar de praktijk komen of bellen naar het praktijknummer en toets “1” voor direct contact.

Indien u dit nummer onterecht belt zijn wij genoodzaakt de verbinding te verbreken.

Spoed buiten openingstijden

Bij levensbedreigende situaties buiten onze openingstijden, bel: 088-1309600 (Spoedzorg Hilversum).

De huisartsenpost is alleen bedoeld voor levensbedreigende situaties of dringende medische vragen, die niet kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag. Voor een bezoek aan de huisartsenpost dient u vooraf te bellen met 088-1309600. Een speciaal getrainde assistente zal beoordelen op welke manier u het beste geholpen kunt worden. Dit kan zijn d.m.v. een telefonisch advies, een afspraak op de huisartsenpost of een (spoed)visite door één van de dienstdoende huisartsen bij u thuis.

Check de website: www.spoedzorghilversum.nl