Assistenten spreekuur

Eén van onze assistentes staat u als eerste te woord wanneer u met huisartsenpraktijk Slot belt. Ze maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en handelen de telefonische vragen af. Zij weten het antwoord op veel praktische maar ook medische vragen zelf en koppelen dat dan altijd terug aan uw huisarts.

Onderstaande medische zorg wordt verleend door de dokterassistente

U kunt bellen om een afspraak bij één van hen in te plannen. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur bereikbaar op het nummer van de praktijk, dit is te vinden op de contactpagina

Assistenten spreekuur

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak heeft gemaakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Patiënten die zonder opgaaf van reden vaker wegblijven, duperen de praktijk en andere patiënten. Hiermee gaat onnodig spreekuur tijd verloren ten koste van andere patiënten, die ook graag een afspraak willen maken.

Gezien het feit, dat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar te regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform landelijke richtlijnen (LHV, Landelijke Huisartsenvereniging) onderstaande regel in te voeren.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen:

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt/wilt laten gaan. Belt u in dat geval ruim van te voren (liefst 24 uur, maar minimaal 2 uur) naar de praktijk. Aan de telefoon kiest u keuze 4 voor assistente en daarna keuze 3 om uw afspraak af te zeggen.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt:

Patiënten die zonder opgaaf van reden voor de 2e keer opeenvolgend NIET verschijnen op een afspraak (ongeacht of dat is bij de huisarts, praktijkondersteuner of bij de doktersassistente) zullen hiervoor zelf een rekening krijgen van € 25,00 en in geval van een dubbele afspraak € 50,00. Deze rekening wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar en dient u zelf te betalen.