Kosten huisartsenzorg

KOSTEN HUISARTSENZORG EN AANVULLEND ONDERZOEK

Huisartsenzorg valt niet onder het eigen risico. Dus uw telefoontje met de praktijk, uw bezoek aan de praktijk of het bezoek thuis van de huisarts wordt altijd vergoed.

Dit geldt niet voor bezoek aan de specialist in het ziekenhuis, dat valt namelijk niet onder de basiszorg.

Ook als de huisarts extra onderzoek aanvraagt, bijvoorbeeld bloedonderzoek, een kweek of een röntgen foto, dan gaat dit eerst af van uw eigen risico. Ook de kosten voor bloedafname die op de huisartsenpraktijk plaats kan vinden, wordt van uw eigen risico afgetrokken. Medicijnen vallen ook onder uw eigen risico. Dat betekent dat de eerste kosten oplopend tot aan het bedrag van uw eigen risico door u zelf betaald moet worden.

Verder zijn er ook steeds meer medicijnen (bijvoorbeeld de maagmiddelen) en ook bloedonderzoeken (bepaalde vitamines) die helemaal niet meer vergoed worden. En bij sommige middelen is er ook een eigen bijdrage.

De tarieven die gelden zijn afhankelijk van de zorgverzekeraar. Wij raden u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over uw individuele situatie.

Consult via e-mail

Het e-mail consult is uitsluitend bedoeld voor uitslagen en eenvoudige vragen, NOOIT voor dringende vragen! Voordat u een vraag kunt stellen dient u eerst in te loggen. U krijgt binnen een werkweek antwoord.

Spoed tijdens werkdagen, binnen openingstijden

Voor levensbedreigende situaties op alle werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur kunt u direct naar de praktijk komen of bellen naar het praktijknummer en toets “1” voor direct contact.

Indien u dit nummer onterecht belt zijn wij genoodzaakt de verbinding te verbreken.

Spoed buiten openingstijden

Bij levensbedreigende situaties buiten onze openingstijden, bel: 088-1309600 (Spoedzorg Hilversum).

De huisartsenpost is alleen bedoeld voor levensbedreigende situaties of dringende medische vragen, die niet kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag. Voor een bezoek aan de huisartsenpost dient u vooraf te bellen met 088-1309600. Een speciaal getrainde assistente zal beoordelen op welke manier u het beste geholpen kunt worden. Dit kan zijn d.m.v. een telefonisch advies, een afspraak op de huisartsenpost of een (spoed)visite door één van de dienstdoende huisartsen bij u thuis.

Check de website: www.spoedzorghilversum.nl